Защо по-високата цена на термостатния смесител си заслужава?

Термостатичният смесител, популярен още като термостатен смесител е все по-популярна категория сред смесителите за баня, в частност душ. Потребителите в България все повече се насочват към термостатни смесители по две основни причини – икономия на вода и енергия за нейното подгряване.

Как работи един термостатен смесител?

За разлика от обикновения смесител, при който керамична глава образува струята от смесването на топла и студена вода, при термостатния смесител това върши термостатичната глава. В тази глава е разположена биметална пластина, чиято задача е да регулира съотношението между топла и студена вода, за да може смесената струя да достигне избраната от Вас температура. 

Термостатичните смесители работят на механичен принцип, а не на електронен, както смятат много от българските потребители. Това означава, че термостатните смесители нямат нужда от електрическо захранване. Освен това те се монтират по абсолютно същия начин като стандартните смесители и ползват техните изводи за топла и студена вода.

Защо термостатния смесител е по-скъп и с колко?

Вградената в главата биметална пластина е изработена от устойчиви и съответно, скъпи материали, които гарантират дългогодишна и безпроблемна употреба. На това се дължи по-високата цена на термостатичния смесител, в сравнение с тази на стандартния смесител за душ. Обикновено, цената им е по-висока с 20 до 40%, като при по-луксозните смесители, тази разлика е по-малка. 

Защо по-високата цена на термостатичния смесител си струва?

Често пъти се оказваме в ситуация, в която трябва да изчакаме душът да постигне желаната от нас температура на водата. Това може да се дължи на специфики на ВиК инсталацията, на етаж, налягане и т.н. Термостатния смесител осигурява желаната от нас температура на водата за между 5 и 8 секунди. Т.е. няма загуба на вода, докато влезем под душа. Тази разлика е още по-съществена при потребители, които разчитат на бойлер. 

Само за няколко години употреба, икономията на вода и енергия за нейното подгряване, която потребителите получават от термостатичните смесители, надхвърля многократно разликата в цената между тях и стандартните такива. Друго удобство е това, че термостатните смесители се предлагат както като комплекти за вграждане, така и за стандартен монтаж.  

Да не забравяме и удобството от това, че детото може да се къпе само, без родителите му да се притесняват. Дори и детето да си играе с водата, термостатния смесител има ограничител, който не позволява промяна в температурата на водата за къпане. 

Последно по ред, но не и по значение – когато избирате термостатичен смесител, доверете се на реномирана марка като Roca, Ideal Standard, Grohe и Hansgrohe, за да си гарантирате по-дълъг срок на използване.   Термостатен смесител

Свързани продукти

EVEN-T ROUND душ-колона термостатична с регулиране на височината

EVEN-T ROUND душ-колона термостатична с регулиране на височината

Душ-колона Roca EVEN-T е термостатна душ-колона с регулираща се височина на рамото на статичния душ от 80 до 120 см. Има подвижен душ с 3 функции на слушалката : RAIN - фини изводи за вода, които я пр..

875.00лв. 1,630.80лв.
Без данък: 729.17лв.

Victoria BASIC Термостатична душ колона и подвижен душ

Victoria BASIC Термостатична душ колона и подвижен душ

Удоволствието, което душ-колоната VICTORIA - T осигурява, е свързано и с удобството за ползване. Термостатичната глава смесва водата за време от 3 до 8 секунди, а кръглата пита създава усещане за топъ..

585.00лв. 961.20лв.
Без данък: 487.50лв.

CARELIA вграден  смесител за вана и душ кръгла форма

CARELIA вграден смесител за вана и душ кръгла форма

Roca  CARELIA ROUND e вграден смесител за за вана и душ с покритие хром. Производител - Roca Испания и с 5 години гаранация на керамичната глава, окомплектова се с Roca BOX за вграден смесител. ..

161.76лв.
Без данък: 134.80лв.

VICTORIA  термостатичен смесител двупътен

VICTORIA термостатичен смесител двупътен

Термостатичен смесител за вана-душ Roca VICTORIA. Предлага се с превключвател-регулатор и с изгодна цена, както и с 5 години гаранция на термостатичната глава. Качествен смесител с гарантиран произход..

348.00лв. 396.00лв.
Без данък: 290.00лв.

LOFT- E Електронен смесител за умивалник с постоянна температура 230V

LOFT- E Електронен смесител за умивалник с постоянна температура 230V

LOFT-Е Електронен смесител за умивалник с ограничител на дебита и гъвкави захранващи връзки, захранване от мрежа 230V, с термостатична глава, която поддържа постоянна температура, произведен от испанс..

726.00лв.
Без данък: 605.00лв.

L20-E Електронен смесител за умивалник с възможност за контрол на температурата на водата с мрежово захранване 230V

L20-E Електронен смесител за умивалник с възможност за контрол на температурата на водата с мрежово захранване 230V

L20-Е Електронен смесител за умивалник с ограничител на дебита и гъвкави захранващи връзки, захранване от мрежа 230V, с термостатична глава, която поддържа постоянна температура чрез смесване на водат..

728.40лв.
Без данък: 607.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]