Как да изберем смесители за вграждане?

Вградените смесители набират все по-голяма популярност в България, макар и нашия пазар да е доста консервативен. В тази публикация в нашия блог разказваме всичко важно за смесителите за вграждане, техните плюсове, минуси и видовете според предназначението им. Това със сигурност ще е от полза да се ориентирате при техния избор.

Вградени смесители за мивка

Все още, вградените смесители за умивалник са слабо популярни у нас. Предпочитани са стенните, които са в най-ниския ценови клас, следвани от тези за монтаж върху умивалник или плота под него. Вградените смесители за умивалник в повечето случаи са предложения от висок клас, оформени са с красив дизайн, качеството им е по-високо, като същото може да се каже и за цената, която е над средното за сегмента. Голямото предимство на вградения смесител за мивка е, че не събира нечистотии в основата (при стоящите смесители) и се почистват много по-лесно от стенните смесители за умивалник (липсват чашки, скриващи монтажа). Важно е да се вземе предвид факта, че и той, както и смесителят за душ се вграждат в стената със специална кутия. Това значи, че предварително се залагат като местоположение в проект, за да се приготви ВИК инсталация. Също тази кутия предлага и по-лесен сервиз в периода на ползване.

Вградени смесители за душ

Те биват два вида – стандартни или такива с допълнително тяло за вграждане, което смесва водата. Вторите са по-скъпи, защото купувате два елемента, но пък са за предпочитане, защото и смесителя и тялото за вграждане могат да бъдат сменени чувствително по-лесно. Стандартните вградени смесители за душ изискват повече усилия и не е изключено тяхната смяна да доведе до нараняване на плочките под и около тях – зависи как са били монтирани в началото. Без значение на кой от двата типа смесители се спрете , тези решения улесняват поддръжката на душ зоната -  не задържат почти никаква мърсотия по повърхността заради положението им, скрито в стената.

Хигиенен душ с вграден смесител

Бидетата в България не са популярни, но за сметка на това хигиенните душове стават все по-търсени. Те са добро решение за интимната хигиена и като такова изискват смесване на водата до желаната температура. Смесителите за тях могат да се купят отделно, съществуват и комплекти – вградени смесители с хигиенен душ и то на много разумната цена от около 200 лв. Разбира се, те могат да бъдат свързани и със стандартен двупътен смесител като за душ, но това не е препоръка.

Вграден смесител за вана

Заради малките бани в масовите български жилища, ваните са все по-рядко срещани, макар да внасят много отмора в бита ни. Ваната може да бъде оборудвана с вграден смесител и това е скъпо решение, но повече от удобно и изключително ефектно. Вграденият смесител за вана се монтира на стената или борда на ваната и чрез него управлявате силата и температурата на водата. Пълненето на самата вана обаче може да се осъществи чрез сифон за вана с преливник, снабден и с пълнещ механизъм -  компактно и удобно, защото не заема излишно пространство във ваната. Разбира се, има и вградени смесители с чучур, който попада в зоната на коритото на ваната и винаги можете да изберете по-подходящото за вас.

Свързани продукти

Интимен душ CARRE с вграден смесител квадратна форма  подвижен душ стоп функция

Интимен душ CARRE с вграден смесител квадратна форма подвижен душ стоп функция

Вграден смесител за биде с комплект с аксесоари, който включва:месингов интимен душ CARRE със стоп бутон с хром покритиесмесител за вграждане с квадратна форма с поставка за подвижния душшлаух за биде..

198.00лв. 222.00лв.
Без данък: 165.00лв.

Интимен душ MIRAGE с вграден смесител кръгла форма подвижен душ стоп функция

Интимен душ MIRAGE с вграден смесител кръгла форма подвижен душ стоп функция

Вграден смесител за биде в комплект с интимен душ, който включва:месингов интимен душ MIRAGE със стоп бутон с хром покритиесмесител за вграждане с квадратна форма с поставка за подвижния душшлаух за б..

180.00лв. 198.00лв.
Без данък: 150.00лв.

CARELIA вграден  смесител за вана и душ кръгла форма

CARELIA вграден смесител за вана и душ кръгла форма

Roca  CARELIA ROUND e вграден смесител за за вана и душ с покритие хром. Производител - Roca Испания и с 5 години гаранация на керамичната глава, окомплектова се с Roca BOX за вграден смесител...

161.76лв.
Без данък: 134.80лв.

Eurosmart 04 смесител за вграждане за душ

Eurosmart 04 смесител за вграждане за душ

Grohe Eurosmart 04 смесител за вграждане за душ има икономичен режим на разход за вода. Елегантният и стилен дизайн на продукта го прави подходящ за всякабаня, а качеството е несравнимо...

213.60лв. 358.80лв.
Без данък: 178.00лв.

VICTORIA вграден смесител за вана и душ с автоматичен превключвател

VICTORIA вграден смесител за вана и душ с автоматичен превключвател

Roca VICTORIA вграден смесител за вана и душ с автоматичен превключвател  и покритие хром.Производител - Roca Испания...

204.00лв. 248.40лв.
Без данък: 170.00лв.

Eurosmart 05 смесител за вграждане за вана-душ

Eurosmart 05 смесител за вграждане за вана-душ

Grohe Eurosmart 05 смесител за вграждане за вана-душ има икономичен режим на разход за вода. Елегантният и стилен дизайн на продукта го прави подходящ за всякабаня, а качеството е несравнимо...

261.60лв. 415.20лв.
Без данък: 218.00лв.

VICTORIA вграден смесител за вана или душ

VICTORIA вграден смесител за вана или душ

Roca VICTORIA вграден смесител за вана и душ с покритие хром. Производител - Roca Испания...

162.00лв.
Без данък: 135.00лв.

INSIGNIA вграден смесител за умивалник, черен

INSIGNIA вграден смесител за умивалник, черен

Смесител за умивалник за вграждане от колекция Roca INSIGNIA, изпълнен в титаниево черно. Блестящата повърхност отразява светлината по неповторим начин. Титаниевото черно е изпълнено с технологият..

654.00лв.
Без данък: 545.00лв.

PALOMA Приставка за подвижен душ

PALOMA Приставка за подвижен душ

Приставка, която изпълява функцията на интимен душ и се монтира в близост до тоалетната. Окомплектова се със смесител по избор. Изключително здравословен начин за поддържане на личната хигиена. ..

165.00лв.
Без данък: 137.50лв.

INSIGNIA вграден смесител за вана/душ, черен

INSIGNIA вграден смесител за вана/душ, черен

Смесител за вана/душ за вграждане от колекция Roca INSIGNIA, изпълнен в титаниево черно. Блестящата повърхност отразява светлината по неповторим начин. Титаниевото черно е изпълнено с технологията..

654.00лв.
Без данък: 545.00лв.

ATLAS вграден смесител за вана и душ

ATLAS вграден смесител за вана и душ

Roca ATLAS вграден смесител вана и душ с двупътен разпределител. Със стилна визия и ниска цена за смесител от такъв клас. Предлага всички варианти за разполагане на елементите в зоната за къпане - чуч..

282.00лв.
Без данък: 235.00лв.

INSIGNIA вграден термостатичен смесител, черен

INSIGNIA вграден термостатичен смесител, черен

Вграден термостатичен еднопътен смесител от колекция Roca INSIGNIA, изпълнен в титаниево черно. Блестящата повърхност отразява светлината по неповторим начин. Титаниевото черно е изпълнено с техно..

823.20лв.
Без данък: 686.00лв.

ATLAS Вграден смесител за душ

ATLAS Вграден смесител за душ

Вграден еднопътен смесител само за душ Roca ATLAS, с покритие хром. Изчистена линия, която може да се комбинира с правоъгълни или овални форми, съчетана с изгодна цена. Характеристики на смесител..

186.00лв. 246.00лв.
Без данък: 155.00лв.

T-1000 Round вграден термостатичен смесител за вана душ

T-1000 Round вграден термостатичен смесител за вана душ

Термостатичен смесител за вграждане Roca T-1000 Round за вана и душ с превключвател регулатор за дебита на водата. Този смесител е за стенен монтаж и изисква комбинация с Roca BOX. Този термостатен см..

914.40лв.
Без данък: 762.00лв.

ROCABOX

ROCABOX

ROCABOX e универсално тяло за вграждане, комбинира се с всички смесители за вана и/или душ. Рокабокс може да бъде комбиниран със смесители за баня от различни колекции на Roca. Вид монтаж: ВграденМяст..

162.00лв. 212.40лв.
Без данък: 135.00лв.

PUZZLE термостатичен смесител за вграждане

PUZZLE термостатичен смесител за вграждане

Вграден термостатичен смесител за душ зоната Roca PUZZLE. Висок клас предложение на испанската марка, с превключвател регулатор на дебита. Покритие от неръждаема стомана. Възможност за избор на темпер..

1,732.80лв.
Без данък: 1,444.00лв.

AROLA вграден смесител за душ с кръгла основа

AROLA вграден смесител за душ с кръгла основа

Рока представя колекция AROLA - смесители вана/душ, умивалник и кухня от ново поколение, изработени с помощта на модерни технологии, така че да задоволят всяка ваша потребност.Вграден смесител за душ ..

84.24лв.
Без данък: 70.20лв.

AROLA вграден смесител за душ с квадратна основа

AROLA вграден смесител за душ с квадратна основа

Рока представя колекция AROLA - смесители вана/душ, умивалник и кухня от ново поколение, изработени с помощта на модерни технологии, така че да задоволят всяка ваша потребност.Вграден смесител за ..

84.24лв.
Без данък: 70.20лв.

AROLA вграден смесител за вана и душ с кръгла основа

AROLA вграден смесител за вана и душ с кръгла основа

Рока представя колекция AROLA - смесители вана/душ, умивалник и кухня от ново поколение, изработени с помощта на модерни технологии, така че да задоволят всяка ваша потребност.Вграденият смесител ..

99.72лв.
Без данък: 83.10лв.

AROLA вграден смесител за вана/душ с квадратна основа

AROLA вграден смесител за вана/душ с квадратна основа

Рока представя колекция AROLA - смесители вана/душ, умивалник и кухня от ново поколение, изработени с помощта на модерни технологии за постигане на здравина, икономичност и удобство за ползване.Арола ..

99.72лв.
Без данък: 83.10лв.

ANARA вграден смесител за умивалник

ANARA вграден смесител за умивалник

Anara са смесители от най-новото поколение на Рока. Предлагаме ви ги с гарантирано най-ниска цена, но без компромис в качеството и с традиционната 5-годишна гаранция от испанския производител. Смесите..

265.20лв.
Без данък: 221.00лв.

CARELIA вграден смесител за вана и душ с квадратна форма

CARELIA вграден смесител за вана и душ с квадратна форма

Смесителите от серията Carelia са изработени от Рока. Испанската компания предлага уникални нови тегнологии внедрени при изработката на батериите с цел удобството Ви! EVERSHINE и SOFTTURN характеризир..

172.80лв.
Без данък: 144.00лв.

Сифон за вана автоматичен хром VIEGA със система за пълнене

Сифон за вана автоматичен хром VIEGA със система за пълнене

Viega е производител на ВИК части от Германия и има специално предложение за автомтичен сифон за вана, комбиниран със система за пълнене на ваната. Липсата на чучур пести място над ваната, визията е м..

470.00лв. 501.00лв.
Без данък: 391.67лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]