Какво ще бъде актуално в обзавеждането за баня през 2021?

Всички искаме да изпратим 2020 г. максимално бързо, за да погледнем с повече надежда към новата година. Причините затова са много, но ако вместо да се фокусираме над тях отправим поглед към близкото бъдеще и там открием идеята за нова баня, този блог пост със сигурност ще бъде полезен.

Сензорни технологии в банята

Прави впечатление все по-масовото навлизане на сензорните технологии в оборудването на модерната баня. Все повече от управлението на функциите на отделните елементи е поверено на тях. А цените на този тип продукти все още са високи, но не толкова колкото преди и е много вероятно тази тенденция да се запази.
Само се замислете, сензорните смесители са факт, сензорните механизми за писоари и тоалетни също, осветлението в банята може да разчита на сензори, датчик за влага може да включи вентилатора за баня, а с едно махване с ръка, уловено от сензор може да активирате противозамъгляващата плака или осветлението на огледалото.

Сензорните технологии ще стават все по-важни и заради предизвиканото от COVID-19 преосмисляне на личната и обществена хигиена. Безконтактното управление неизбежно ще се превърне в стандарт.

Малки умни решения

Често пъти с малко можем да постигнем много. Малките умни решения правят живота ни все по-добър, всеки ден. Пример за такова при проектиране и изграждане на банята са ниските структури за вграждане на тоалетни с височина до 82 см. Една от възможностите, които предлагат този тип структури е вграждането под прозорец. Друга е елегантното решение, при което вграденото казанче и структурата на тоалетната са покрити с плот, върху който е разположена мивката. Където архитектурата позволява, тази комбинация е източник на безценно удобство и естетика.

Магнитните сифони са друго подобно решение, което напоследък навлиза и на нашия пазар. При доста разумни цени имате възможност да комбинирате предимствата на сифоните със сух и воден затвор в един продукт, който за разлика от тях може да се сервизира.  

Акцентите винаги ще са на мода

Когато планирате нова баня, помислете за десетките, ако не и стотици възможности да създадете визуален акцент. Може да изберете ретро смесители или да вплетете естествени материали. Черните аксесоари за баня набират скорост, заради страхотния контраст със санитарния порцелан. Цветните плочки в свежи цветове, както и тези с по-ненатрапчива шарка или пък комбинацията от едноцветни плочки и такива с геометрични фигури са друг начин за създаване на визуална закачка. Цветните умивалници не са от най-евтините, но пък определено ефектен начин за създаване на акцент в банята. Разбира се, винаги може да декорирате с цвете или с цяло пано от скандинавски мъх.

За още идеи ни потърсете онлайн или в нашите магазини за обзавеждане на баня.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]