Ремонтът на банята е далеч от елементарна процедура по къртене на стари плочки и замяната им с нови. Ако искате да имате нова, хубава и удобна баня е добре да се възползвате от професионална консултация в две направления. Първото е подробен разговор с човека/бригадата, която ще извърши ремонта, а второто е проектирането.

Дали ще правите изцяло нова баня или ремонт на старата, консултацията с професионалистите може да даде отговори на следните въпроси:

  • Нужна ли е подмяна на ВиК инсталацията
  • Нужна ли е преработка на ВиК инсталацията
  • Какво отопление ще има помещението
  • Къде е възможно да бъдат фиксиране трите основни зони – Зона ДУШ, Зона за тоалетна, Зона на умивалника

След като имате тази информация и точните размери на помещението, можете да се възползвате от услугата „Проектиране на баня“. Важно е да отбележим, че тази услуга се предоставя както от интериорни дизайнери и архитекти, така и от специализираните магазини за обзавеждане на баня. За по-смелите и ученолюбивите има достатъчно инструменти онлайн, чрез които самостоятелно може да се направи проект. За да бъде успешен подобен подход, трябва да познавате изключително добре точните спецификации на продуктите, за да не се стигне до неприятни изненади в неподходящ момент.

В почти всяка баня се обособяват три зони. Започва се със зоната на душа и/или ваната, където често пъти се налага преработка на ВиК инсталацията, за да може да се свърже подходящото душ-корито или вана. Ако мястото се подготви добре, още при изработката на замазките, получавате гаранция за отлично отводняване на душ-зоната преди поставянето на плочките. В зависимост от мястото, консултантът трябва да предложи най-подходящия размер за корито/вана/праг/кабина/линеен сифон/параван за баня. На тази база и в зависимост от възможностите, можете да изберете конкретен модел, отговарящ на изискванията на помещението. Имайте предвид, че това са едни от първите продукти, които трябва да осигурите на майстора или строителната бригада. ВАЖНО: Това се прави преди инсталацията на плочките, а най-добре още при измазването на банята.

Следващата стъпка е планирането на зоната с тоалетната. Ако се спрете на вариант моноблок тоалетна, трябва да вземете предвид захранването на казанчето, свързването на тоалетната с канализацията, както и общите размери на целия комплект. Фиксиран в проекта, моноблокът ще даде отговор на тези въпроси. Другата възможност е да изберете стенна тоалетна – тогава имате повече свобода, като вариантите за конструкции за вграждане и съответно стенните казанчета са големи (ниски, високи, тесни, стандартни и т.н.) и при едно качествено проектиране ще се избегнат недостатъци в разпределението на помещението, което ще спести усилия за поддръжка на хигиената.

Зоната с умивалника се проектира последна, защото от една страна е най-лесна за изпълнение, от друга страна е най-гъвкава. Тук имаме връзка с канализация на Ф50 и стандартно подаване за топла и студена вода. Добре е при проектирането на новата баня да бъде предвидено и захранване с електричество за осветление на огледалото и използването на електроуреди като сешоар, самобръсначка, зареждане на електрически четки за зъби и т.н.

След като всички тези въпроси бъдат изчистени, с финалния проект се дават разгъвки, на които се задават точните размери за височина, широчина и дължина на обзавеждането в банята и начина на рязане на плочките.

Когато минете през тези етапи на проектирането, вече можете да стартирате с поставянето на плочките, на база изготвения проект.

Свързани продукти

Проект CALIPSO

Проект CALIPSO

Стилен проект с плочки на водещия производител на изделия за баня - Рока , Испания. ..

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект INFINITY

Проект INFINITY

Проектно предложение с гланцови плочки на испанския производител Roca. Защото красивото винаги е на мода!..

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект ROYAL

Проект ROYAL

Нежна баня с естествените тонове на мрамора - сиво и бяло. Класически стил, изтънченост, непреходност. Плочките са с размери 25 х 75 см...

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект Pandora

Проект Pandora

Класически цветови решения с гланцов блясък предлага колекция ПАНДОРА. Банята е винаги елегантна, никога скучна. Колекцията разполага с 6 вида основни плочки и множество декори и фризове...

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект GRACIA - AMSTERDAM

Проект GRACIA - AMSTERDAM

Стилно предложение за баня с колекциите плочки на Roca с размери 31/61 см. Плочките са с матова повърхност и са красиво допълнение за всяко съвременно жилище, което иска да запази своя непреходен дух...

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект COLORGLOSS RED

Проект COLORGLOSS RED

За любителите на смелите решения предложение в ярко червено и бяло с гланцови плочки 20/50 - винаги е модерно да си различен...

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект LEGEND

Проект LEGEND

Този проект за баня е уникален с решението на стопаните да създадат душ-зона за двама души с две отделни душ-системи. Така, те следват модерната тенденция да се създава голяма душ-зона, която може да ..

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект BLACK & WHITE

Проект BLACK & WHITE

Този проект за баня е интересен по няколко причини. От една страна са плочките, производство на испанската фабрика Undefasa. Стенните плочки са гланцирани от серията Gloss в черно и бяло. Облите елеме..

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Проект PALAU

Проект PALAU

Този проект за тоалетна е изпълнен с плочки на испанската компания Vives Ceramica от колекция 1900 в разновидност Palau. На тях се дължи интересното орнаментиране, а стенните плочки са в разновидност ..

80.00лв.
Без данък: 66.67лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]