Обзавеждане за баня по поръчка. Какво, защо и колко?

Тогава, когато планираме ремонт на банята, често пъти виждаме разминаване между обективната реалност и нашите желания. В такива ситуации се налага да избираме между това, което е възможно и това, което всъщност искаме. Като търговци на обзавеждане за баня от 1999 г. насам, ние от Рокандо знаем, че този избор понякога е неизбежен, но има ситуации в които е напълно ненужен. С тази публикация в нашия блог разказваме за обзавеждането за баня по поръчка, така че то да отговори на специфични размери, разположения или нужди.

Огледала за баня по поръчка

Тук възможностите са повече, отколкото предполагате. Огледалата за баня могат да се поръчат в различна форма и размер. Имаме подизпълнители, които могат да подготвят и уникална форма по задание на клиента. Важно е да се знае, че огледалата за баня могат да получат и цветен оттенък – сиво, бежово, зелено, синьо и т.н. Разбира се, те могат да бъдат комбинирани и с вече наложилото се LED осветление, както и с противозамъгляваща плака. Естествено, можете да заложите и на готови решения от доказани производители. Имате въпрос? Потърсете нашите консултанти по телефон, мейл или в магазините ни в София и Бургас. Не забравяйте предварително да информирате за точния размер – така ще имате правилния отговор за възможното решение.

Линейни сифони по поръчка

Българският пазар е наситен с предложения за лентови сифони, произведени у нас и в чужбина. Има и производители, които могат да предложат лентов сифон с дължина до 3 линейни метра. Важно е да се знае, че има модели линейни сифони, които се окомплектоват с подовите плочки, използвани в банята и така се получава наистина завършен вид на душ зоната. Добра възможност е да имате само един сифон в банята – линеен, който ако е изработен с две решетки, може напълно да отводни цялата баня, без да усложнява работата по ВИК инсталацията на пода.

Душ-кабини и паравани по поръчка

Също като при огледалата, душ-кабините и параваните за баня могат да бъдат купени в стандартни размери, но може и да се направи поръчка за специални размери и/или оборудване, в зависимост от спецификите на помещението. Тук може да се избира между дебелина на стъклото (препоръчително минимум 6 мм, най-добре 8 мм), декоративни шарки, размери, закрепване, тип затваряне, отстъпки и т.н. Височината и ширината на стъклото са в голям диапазон – това ще ви улесни до максимум да изолирате мократа зона в банята от сухата, като ще направи помещението много лесно за поддържане, като запази визията за мечтаната баня.

Плотове за умивалник по поръчка

Умивалниците, монтирани върху или под плот могат да са изключително красиво решение. Формата обикновено е правоъгълна, но размерът е ключово важен, особено при бани с нестандартна конфигурация. Плотовете могат да бъдат изработени от естествен камък / гранит, мрамор и т.н./или технически камък, от PVC, от стъкло или от масивно дърво. Форма, дебелина на материала, начин на закрепване – всичко се уточнява при самото запитване, като често предпочитаме да вземем размери от място при завършена вече баня или тоалетна, след което се препоръчва и монтаж от специалиста, който вече е бил на адреса. Друг възможен вариант е от голямоформатна плоча / с размери над 60/60 / да се изреже плот, с който да се довърши интериора – ако това са плочите, които имате на стените или пода в своята хубава баня, ще направите още една крачка към съвършенството в новото си жилище.

Душ-корита по поръчка

Порцелановите и акрилните корита обикновено идват в стандартни размери. Хубавото е, че при тях разнообразието е голямо. Но ако се окажете в ситуация, в която вашето пространство изисква поддушово корито със специфичен размер, тогава винаги можете да заложите на поръчково изделие в точен размер. Най-често те се изработват от технически камък.

Мебели за баня

Българският пазар предлага огромно изобилие от мебели за баня. Хубавото е, че у нас има производители, които могат да предложат поръчкови изделия за специфични размери. У нас все по-предпочитани са мебелите за баня от PVC, тъй като клиентите смятат, че те са най-дълготрайни. Истината е обаче, че те не са най-здравословни, тъй като пластмасата отделя феноли в агресивната среда (топлина и влага) на банята. Другият материал, от който се произвеждат поръчковите мебели за баня е MDF, който при добра обработка и запечатка е доказано влагоустойчив. Разбира се, клиентите могат да се спрат и на масивно дърво, което изисква импрегниране, за да остане устойчиво на влагата. Цветовите възможности са много – както по каталог така и възможен вариант е да предоставите мостра на желания от вас цвят, по който производителят да изпълни мебела.

Умивалници по поръчка

Трудно е да си представим, че някой ще изработи умивалник за баня по размер на клиента, но във високия ценови клас има и такава възможност. Швейцарската компания за обзавеждане на баня LAUFEN предлага с колекцията си Palace умивалници, които могат да бъдат отрязани до точен размер, както по перпендикуляр, така и по диагонал. Най-популярната опция е умивалник с широчина от 180 см, който може да бъде отрязан до широчина от 90 см. Интересното при LAUFEN и възможността за поръчка на голяма част от техния санитарен фаянс с т.нар. LAUFEN Clean Coat. Това е допълнителен слой още по-гладка силикатна глазура с дълбочина на неравностите до максимум 4 нанометъра. За да добиете представа за гладкостта на LAUFEN Clean Coat имайте предвид, че един нанометър е равен на 1 милиардна част от метъра, а диаметърът на ДНК молекулата е 2 нанометъра.  

Ревизионни вратички

Този елемент в банята или тоалетната винаги остава на последно място при довършителните работи. Добре е да знаете, че ревизионните вратички също се изпълняват по индивидуални размери и ако предварително оставите подходящ отвор, може да поръчате почти невидима за окото ревизия, което прави банята още по-стилна. Изпълняват се с лицева част от стъкло или плочката в помещението според избора на клиента.

Важно е да напомним, че всички изделия по индивидуална поръчка изискват срок за изпълнение по-дълъг от този на готовите продукти, но чакането си заслужава, когато става въпрос за хубава и удобна баня, която не е просто покупка на плочки и тоалетна, а сериозна инвестиция за едно от най-важните помещения в жилището.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]