Нови технологии в банята от Laufen

Освен великолепен дизайн, модерната баня събира в себе си и множество нови технологии. Реномираният швейцарски производител за обзавеждане на баня Laufen има какво да предложи и в двете направления.

SaphirKeramik

Това е най-новото предложение за материал, от който се произвежда санитарен порцелан със завидни качества. За първи път, технологията SaphirKeramik е показана на специализираното изложение във Франкфурт през 2013 г. от швейцарската компания Laufen. При нея, в порцелановата смес се влагат частици корунд, който е оксиден минерал, съдържащ се в скъпоценни камъни като сапфир и рубин. Така санитарният фаянс става изключително здрав, но по-важното е, че с тази технология могат да се произвеждат тънкостенни продукти за обзавеждане на баня като вани, умивалници, тоалетни и бидета. Устойчивостта при огъване на SaphirKermik е сходна с тази на стоманата, което прави продуктите изключително здрави.

Леене на порцелан под налягане

Всички модерни продукти от санитарен фаянс в момента се произвеждат чрез леене под налягане. Тази технология е изобретена от Laufen и по-късно е адаптирана от всички останали производители на решения за обзавеждане на баня. При леенето под налягане се постига по-добра плътност на изделията, което увеличава тяхната здравина. Другото голямо предимство на тази технология е, че осигурява по-голяма гладкост, което е ключово важно при санитарния порцелан и фаянс.

Laufen Clean Coat

Швейцарската компания направи пробив със създаването на покритието Laufen Clean Coat. То е опционално за почти всички порцеланови продукти на компанията (изключение правят матираните повърхности) и гарантира грапавини в диапазона между 4 и 8 микрона. Това означава много по-гладка повърхност, което пък на практика означава много по-добра хигиена и много по-лесна поддръжка в продължение на дълги години.

Персонализация

Като премиум производител на продукти за обзавеждане на баня, швейцарската компания Laufen позволява персонализирани поръчки. Освен допълнителното Laufen Clean Coat покритие, част от продуктите могат да бъдат произведени по размери на клиента, включително с отсичане на ръбове под ъгъл (някои видове умивалници). Освен това, санитарният фаянс може да бъде поръчан в различни цветове. Извън стандартния бял гланц, клиентите на banilafuen.com могат да изберат бял мат, черен гланц или сив мат. Някои колекции като Laufen Pro позволяват цветове като бежово, светло сиво и пергамон.

Скрити преливници и сифони

Високите стандарти на Laufen по отношение на хигиената в банята и тоалетната доведе марката до разработването на скрити сифони и преливници. Швейцарската компания е разработила клапани за сифони, които са комбинирани с преливник. Скритите сифони са атрактивно дизайнерско решение, което е изключително ефектно при всекидневна употреба, тъй като потребителя не вижда къде точно водата се оттича.


Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]