Защо българите все по-често избират стенна тоалетна вместо моноблок?

Като търговец на обзавеждане за баня с близо 20-годишен опит, ние от Рокандо ООД сме до нашите клиенти, когато обзавеждат ново жилище или ремонтират това, което притежават. Този факт ни дава възможност да проследим плавната промяна в предпочитанията на българските потребители, които бавно се изместват от моноблок към стенни тоалетни.

Защо моноблок тоалетните отстъпват пред стенните?

Причините са няколко и комплексни. От една страна, българския пазар доближава своята зрелост, при която потребителите не са непременно ориентирани към най-бюджетния вариант и клиентите в средния и особено във високия сегмент обръщат внимание не само на качеството, но и на дизайна. Известно е, че моноблок решенията често пъти (но не винаги) са по-евтини от стенната тоалетна, която върви с конструкция и казанче за вграждане.

Модерното изпълнение на довършителните работи в банята често пъти включват работа с гипсокартон, което прави инсталацията на стенна тоалетна много подходящо. Конструкцията с казанчето директно се вграждат в тях. Така стигаме до едно от ключовите предимства на стенните тоалетни пред моноблок решенията и това е спестяването на пространство. Това е ключово важно при жилища и помещения с ограничена квадратура. Стенните тоалетни спестяват онези 15 см., нужни за инсталация на вана, параван или душ-кабина. Освен това, реномираните производители като Roca и Laufen предлагат и компактни версии за своите стенни тоалетни (както и за някои модели при моноблок тоалетните).

Българският пазар става все по-отворен към стенните тоалетни, защото са по-лесни за всекидневно почистване. Тъй като нямат контакт с пода и ръбове, в които да се събират и развиват различни микроби, стенните тоалетни правят поддръжката на помещението много по-лесна, бърза и качествена. Това се вижда с просто око при обществените места, които по правило вече се оборудват със стенна, а не със стояща или моноблок тоалетна чиния.

Последен по ред, но не и по значение е фактът, че оскъпяването при rimless модификациите на стенните тоалетни (тоалетни чинии с безрингово обливане) често пъти е драстично по-ниско, отколкото е при моноблок предложенията. И това е без да броим факта, че изборът на стенни тоалетни без ръб е много по-голям в сравнение с rimless моноблок тоалетни.

Колебаете се във вашия избор на тоалетна чиния? Заповядайте в магазините ни за обзавеждане на баня в София и Бургас, за да получите консултация или пък ни попитайте в нашата Facebook страница.

Свързани продукти

Моноблок MIRA 60 см с долно захранване със седалка и капак с пласмасови панти

Моноблок MIRA 60 см с долно захранване със седалка и капак с пласмасови панти

Моноблок компактен MIRA с дължина 60 см, двоен бутон и седалка и капак в бял цвят . Предлага се със долно захранване на казанчето и задно оттичане. Производител - ФАЯНС БГ.  ..

143.28лв.
Без данък: 119.40лв.

Моноблок DEBBA долно оттичане със седалка и капак забавено падане

Моноблок DEBBA долно оттичане със седалка и капак забавено падане

Моноблок Рока ДЕБА е с двоен бутон за 3 и 4,5 литра и седалка и капак с плавно затваряне. Предлага се със долно оттичане.Този моноблок е с долно захранване на казанчето.  В ценово отношение, коле..

352.00лв.
Без данък: 293.33лв.

INSPIRA Round Стенна тоалетна с капак и седалка със забавено падане

INSPIRA Round Стенна тоалетна с капак и седалка със забавено падане

Новата и гъвкава серия санитарен порцелан Inspira на Roca предлага три дизайнерски линии, така че винаги да можете да откриете най-доброто решение за идеалната баня. Inspira Round е с меки и кръгли фо..

660.00лв. 775.20лв.
Без данък: 550.00лв.

Стенна тоалетна MERIDIAN 56 cm с тънък капак плавно падане

Стенна тоалетна MERIDIAN 56 cm с тънък капак плавно падане

С удоволствие представяме стенна тоалетна ROCA модел MERIDIAN вече с нов тънък капак , снабден с панти за плавно затваряне. Освен че изглежда по-елегантна, тази комбинация тоалетна с тънък капак е и д..

516.00лв. 610.80лв.
Без данък: 430.00лв.

VICTORIA стенна тоалетна с капак плавно падане и вградено казанче ACTIVE и хром бутон B01

VICTORIA стенна тоалетна с капак плавно падане и вградено казанче ACTIVE и хром бутон B01

Специално промоционално предложение от Roca - комплект стенна тоалетна VICTORIA със седалка и капак с плавно затваряне и конструкция за вграждане ACTIVE с двоен бутон за 3 и 6 литра разход на вода.Vic..

446.00лв. 535.20лв.
Без данък: 371.67лв.

GAP Rimless моноблок без ръб със седалка и капак

GAP Rimless моноблок без ръб със седалка и капак

Моноблок тоалетна с безрингово измиване (rimless) от колекция The GAP на испанската марка Roca.Специфичното при този моноблок е т.нар. vario оттичане, което го прави подходящ за инсталация както със з..

822.00лв. 900.00лв.
Без данък: 685.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]