5 кошмарни истории при ремонт и обзавеждане на баня

Като търговец на качествено обзавеждане за баня с вече 20-годишен опит можем да разкажем много клиентски истории. Повечето от тях са на доволни хора, намерили разумен и предвидим път към целта си – хубавата баня. Днес обаче фокусираме вниманието върху кошмарни случки, превърнали идеята за хубава нова баня в неприятно преживяване.

10% повече плочки

И друг път сме го споменавали, но сега го подчертаваме. Когато купувате плочки, абсолютно задължително е да имате с 5 до 10% повече от необходимото. При монтажа някоя плочка може да се наложи да бъде бракувана, но най-вече, за да имате резерв, ако след време някоя от плочките се счупи или пукне по една или друга причина. Повярвайте, това се случва! Наскоро имахме запитване от клиентка, която търсеше поне една плочка от колекция, която не се произвежда от няколко години. Особено при плочките по-нисък клас има разлики дори и в партидите, макар да са от една колекция на даден производител.

Смесители с две тела

Смесителите с две тела (вътрешно и външно) са отдавна популярни в чужбина, но у нас по-трудно набират скорост. Те се влагат основно в душ-зоната, като вътрешното тяло се вгражда, а външното се монтира върху него. Истината е, че вградените смесители, които са с едно тяло са с около 30% по-евтини и повечето българи се спират на тях по тази причина. От друга страна, има много райони с много варовита вода, която буквално съсипва керамичната глава на смесителя. Това означава, че след изтичането на гаранцията, вградените смесители може да се наложи да бъдат подменени. При смесителите с две тела обаче се подменя само вътрешното тяло – външното остава непокътнато и все така работещо. Така инвестицията днес се превръща в спестяване утре, както и обратното – спестеното днес може да наложи същата инвестиция след време.

Баня и тоалетна с два сифона

Много от нашите клиенти държат да имат два сифона в банята – един в душ-зоната и друг в зоната на тоалетната и умивалника. Това не е добър вариант и след време води до „уханни“ неприятности. Причината е, че когато имаме добре отделена душ-зона, сифонът с воден затвор в другата част на помещението изсъхва. Когато това се случи, естествено от канала започва да се носи не толкова приятна миризма. Истината е, че зоната на тоалетната и умивалника могат да се почистват с моп или друго и това няма да намали комфорта на ползване. Също така може, ако душ-зоната не е отделена с душ-корито или кабина с праг – тя да има сифон в точката, в която двете зони се събират.

Тоалетната ми е крива! Защо?

Моноблок тоалетните, както и стоящите тоалетни с високо казанче се монтират върху пода. Когато говорим за баня и тоалетна в едно помещение, то трябва да има някакъв наклон, за да може водата да се оттича. Ако повърхността е наклонена, тогава наклон ще има и върху всичко, което е монтирано върху нея. Това обаче се оказва изненада за някои клиенти, които не са били консултирани както трябва от своя търговец на обзавеждане за баня или са били подведени от майстора си. Когато ползвате стенна тоалетна, този проблем отпада автоматично. Освен това, поддръжката на чистотата в зоната на тоалетната става много по-лесна.

Капакът на тоалетната чиния се напука. Защо?

Недоволна клиентка ни посети в един от нашите магазини с рекламация за седалка и капак на висок клас тоалетна чиния. Причината – напукване. Причината за напукването – почистване с белина. Модерните продукти за баня и тоалетна нямат общо с едновремешните, които търпяха по-агресивни препарати. Днес се използват специални композити и покрития, включително антибактериални такива – те просто не понасят изтезание с химически агресивни агенти. Това важи и за смесителите с хромирано покритие, както и за аксесоарите за баня. Задължително консултирайте с търговеца за баня с какви препарати се поддържа хигиената на поръчаното обзавеждане.

Свързани продукти

NEXO Моноблок със седалка и капак

NEXO Моноблок със седалка и капак

Моноблок НЕКСО промоция на Рока. С двоен бутон на 3 и 6 литра за икономия на вода и седалка и капак стоманени панти. Има  задно оттичане на тоалетната и долно захранване на казанчето. Със скри..

408.00лв. 467.64лв.
Без данък: 340.00лв.

DEBBA Моноблок  със седалка и капак метални панти и долно захранване

DEBBA Моноблок със седалка и капак метални панти и долно захранване

Моноблок Рока ДЕБА е с двоен бутон за 3 и 4,5 литра и е оборудван със седалка и капак в бял цвят и със стоманени панти. Предлага  се със задно оттичане. Има долно захранване на казанчето, което о..

274.00лв. 317.04лв.
Без данък: 228.33лв.

MAIOLICA AQUA 11x 25 Deco плочки за баня от ROCA

MAIOLICA AQUA 11x 25 Deco плочки за баня от ROCA

Серията плочки за баня и кухня Maiolica на реномирания производител Roca грабва с ретро излъчване, изпълнено с висококачествена керамика и фини дантелени декорации. Преливащите цветове и водния реле..

35.00лв. 49.90лв.
Без данък: 29.17лв.

INSPIRA Round Моноблок 65 cm с казанче и капак с плавно затваряне

INSPIRA Round Моноблок 65 cm с казанче и капак с плавно затваряне

Новата и гъвкава серия санитарен порцелан Inspira на Roca предлага три дизайнерски линии, така че винаги да можете да откриете най-доброто решение за идеалната баня. Inspira Round е с меки и кръгли фо..

1,056.00лв. 1,242.00лв.
Без данък: 880.00лв.

ROCABOX

ROCABOX

ROCABOX e универсално тяло за вграждане, комбинира се с всички смесители за вана и/или душ. Рокабокс може да бъде комбиниран със смесители за баня от различни колекции на Roca. Вид монтаж: ВграденМяст..

160.00лв. 204.00лв.
Без данък: 133.33лв.

Lanta външен смесител за душ с душ слушалка, шлаух и държач

Lanta външен смесител за душ с душ слушалка, шлаух и държач

Комбинирано решение за вана/душ, външен смесител от Roca. С дизайн, базиран върху свързването на цилиндрични елементи, Lanta е колекция на Roca с чисти и фини линии и предлага перфектен баланс на ..

482.40лв.
Без данък: 402.00лв.

Naia вграден смесител за душ

Naia вграден смесител за душ

Вграден смесител за душ от колекцията Naia на Рока - Испания. Комбинира се с Rocabox.Характер и изтънченост се присъединяват към тази колекция от смесители с минималистичен дизайн, създаден чрез пер..

320.40лв.
Без данък: 267.00лв.

CHAPLIN BLANCO 21,4 x 61 плочки за баня ROCA

CHAPLIN BLANCO 21,4 x 61 плочки за баня ROCA

Стенни плочки за баня на Roca от колекция CHAPLIN. Достъпни в цвят Blanco, те напомнят за арт-деко епохата от началото на миналия век. Тази колекция от плочки за баня комбинира модерността и мекото из..

28.00лв. 41.00лв.
Без данък: 23.33лв.

Inox Style CIRCLES Линеен сифон 685mm Кръгове с фланци

Inox Style CIRCLES Линеен сифон 685mm Кръгове с фланци

Линеен сифон Inox Style  с решетка на малки кръгчета е произведен от висококачествена неръждаема стомана от българската фирма Патлижански,  подходящи за всяка баня. Специалната гум..

282.00лв. 300.00лв.
Без данък: 235.00лв.

Inox Style CIRCLES Линеен сифон 485mm Кръгове с фланци

Inox Style CIRCLES Линеен сифон 485mm Кръгове с фланци

Линеен сифон Inox Style  с решетка на малки кръгчета е произведен от висококачествена неръждаема стомана от българската фирма Патлижански,  подходящи за всяка баня. Специалната гум..

252.00лв. 267.00лв.
Без данък: 210.00лв.

Сифон TOTEM черен за умивалник

Сифон TOTEM черен за умивалник

Луксозен сифон за умивалник в черен цвят с изчистени форми. Модел Тотем на Рока е подходящ за видимата зона под умивалника при всички комбинации с черен цвят като акценти в банята...

205.00лв. 243.60лв.
Без данък: 170.83лв.

 Biron beige 33.3X100 матови плочки за баня

Biron beige 33.3X100 матови плочки за баня

Biron е колекция плочки за баня с матово сатенено покритие. Характерен рисунък на естествен камък по повърхността, който е постигнат чрез 3D  принт, като всяка плочка има различен печат / шарката..

35.88лв.
Без данък: 29.90лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]