Какво трябва да знаем, когато избираме душ колона

Когато започнем подготовката за ремонт на банята е важно да имаме яснота какво искаме да постигнем и как да го направим. Преди това обаче, задължително трябва да се информираме за новостите в обзавеждането за баня, за чието разработване реномираните производители инвестират огромни средства. Душ колоната е точно такъв продукт, който издига класическата душ зона до качествено ново ниво.

В тази публикация ще разкажем за важните моменти при избора на душ колона.

Термостатична или обикновена душ колона?

Термостатичната душ колона включва в себе си термостатичен смесител. Вече сме разказвали за неговите предимства, но ще припомним още веднъж – те пестят едновременно вода и енергия, тъй като желаната температура на водата се постига за между 5 и 8 секунди. Това е голямо предимство от гледна точка на това, че термостатичната душ колона позволява на детето да се къпе само. Обикновената душ колона разчита на стандартен смесител за баня, при който смесването до постигането на желаната температура се прави на ръка.

Двупътна или трипътна душ колона?

Броя на изходите в една душ колона определя дали тя е дву пътна или трипътна. Двупътната обикновено разполага с фиксирана душ пита и подвижен душ, чиято височина може да се регулира. Трипътната добавя към нея и чучур за вана. Тези елементи определят базовата функционалност на една душ колона. Разбира се, съществуват и душ колони с хидромасажна функция и управляеми джетове, които могат да осигурят лимфен масаж или стандартен релаксиращ масаж. Има и върхови модели, които предлагат т.нар. шотландски душ (редуване на струи топла и студена вода), което е практика с безспорен здравословен ефект.

Душ колона със смесител или без?

Съществуват модели, които включват в себе си смесител, но има и такива, които се оборудват допълнително със смесител за баня. По-добрият вариант е да се избере комплект със смесител, заради по-лесната инсталация, а в някои случаи и заради по-ниската цена. Разбира се, има и модели душ колони, които могат да се комбинират с вграден смесител и тогава може да изберете дали душ питата да бъде вградена в тавана или да се монтира с рамо на стената. Имайте предвид, че гаранцията покрива термостатичната или керамичната глава на смесителя и реномираните производители се ангажират с 5 години безпроблемна експлоатация.

Душ колона с квадратна или кръгла пита?

Това е въпрос на личен вкус и предпочитания към определен дизайн. Добре е да се има предвид, че душ колоната с квадратна пита обикновено се комбинира с правоъгълно сечение на тръбата. Ако се спрете на такъв вариант, задължително обмислете комбинирането с формата на смесителите. Естествено, това ще се отрази и на избора на аксесоари за баня, така че да запазите избраната геометрична линия.

Вижте нашите предложения за душ колони на Roca и Fayans

Свързани продукти

EVEN - M Round Колона за душ с външен смесител

EVEN - M Round Колона за душ с външен смесител

Roca EVEN - M е душ-колона с външен едноръкохватков смесител, покритие хром. Тази душ-колона е оборудвана с малък рафт за поставяне на козметика на удобно място. За монтаж на стената в зона душ.Нова д..

531.00лв. 692.40лв.
Без данък: 442.50лв.

EVEN-T ROUND душ-колона термостатична с регулиране на височината

EVEN-T ROUND душ-колона термостатична с регулиране на височината

Душ-колона Roca EVEN-T е термостатна душ-колона с регулираща се височина на рамото на статичния душ от 80 до 120 см. Има подвижен душ с 3 функции на слушалката : RAIN - фини изводи за вода, които я пр..

803.00лв. 1,521.60лв.
Без данък: 669.17лв.

VICTORIA душ-колона термостатична телескопична

VICTORIA душ-колона термостатична телескопична

Душ-колоната VICTORIA  на РОКА от месинг с хромно покритие и термостатична глава за по-лесна настройка на водата, със статичен и подвижен душ.Термостатична глава и регулиране на височинат..

1,144.80лв.
Без данък: 954.00лв.

JETSET душ-колона с три масажни джета

JETSET душ-колона с три масажни джета

JETSET  душ-колона с три масажни джета , тава и подвижен душ, всичко в покритие хром .Пригодена за комбинация със смесител по избор.Производител - Roca Испания ..

1,704.00лв. 2,823.60лв.
Без данък: 1,420.00лв.

ET душ-колона с два масажни джета,мат покритие

ET душ-колона с два масажни джета,мат покритие

ET душ-колона с два масажни джета , тава и подвижен душ, от акрил и покритие мат хром .Пригодена за комбинация със смесител по избор.Производител - Roca Испания ..

1,176.00лв. 2,070.00лв.
Без данък: 980.00лв.

TUBE душ-колона с два масажни джета

TUBE душ-колона с два масажни джета

TUBE душ-колона с два масажни джета , тава и подвижен душ, всичко в покритие хром . Производител - Roca Испания ..

1,980.00лв. 3,106.80лв.
Без данък: 1,650.00лв.

FRESH душ-колона с три масажни джета и термостатичен смесител

FRESH душ-колона с три масажни джета и термостатичен смесител

Roca FRESH термостатична душ-колона с три масажни джета, тава и подвижен душ. Тази душ-колона е изработена от акрил и е покрита с хром. Пригодена за комбинация със смесител по избор.Производител - Roc..

3,248.40лв.
Без данък: 2,707.00лв.

AVES  душ-колона трипътна

AVES душ-колона трипътна

Душ колона Fayans AVES с покритие хром и гланц и с превключвател за вана-душ.Характеристики на душ-колоната:два входа - за студена и за топла водатри изхода- чучур, подвижен душ, душ-пита.шлаух и подв..

498.00лв. 567.60лв.
Без данък: 415.00лв.

VICTORIA  термостатичен смесител двупътен

VICTORIA термостатичен смесител двупътен

Термостатичен смесител за вана-душ Roca VICTORIA. Предлага се с превключвател-регулатор и с изгодна цена, както и с 5 години гаранция на термостатичната глава. Качествен смесител с гарантиран произход..

348.00лв. 396.00лв.
Без данък: 290.00лв.

ROCABOX

ROCABOX

ROCABOX e универсално тяло за вграждане, комбинира се с всички смесители за вана и/или душ. Рокабокс може да бъде комбиниран със смесители за баня от различни колекции на Roca. Вид монтаж: ВграденМяст..

162.00лв. 212.40лв.
Без данък: 135.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]