Дърво в банята? Защо не!

Доскоро изделията от дърво в банята бяха най-малкото нетипични. Светът обаче се променя, а с него и вкусовете на хората. Към това трябва да добавим и все повече технологични възможности, които правят присъствието на дървения материал в банята напълно възможно. Естествените материали винаги ще бъдат на мода, а дървото не прави изключение. Ето защо, в тази публикация фокусираме точно върху него и приложението му в банята.

Плотове за умивалник и мивки от дърво

Масивът е подходящ материал за плот, върху който да се монтира умивалник, но трябва да бъде обработено и импрегнирано по подходящ начин. Задължително е дървеният материал да бъде съвършено сух преди импрегнирането му срещу въздействието на водата. Химическата обработка го предпазва и превръща в дълготрайно решение. Плотовете от масив са съществено по-популярни от мивките за баня, изработени от естествено дърво. Проблемът при тях е, че те се изработват по поръчка и размерите им варират, т.е. гъвкавостта при тях е донякъде ограничена.

Скара за душ-кабина от дърво

Тук предпочитан материал е тиковото дърво. То е изключително скъпо, от него се изработват дековете за луксозните яхти. Цената му не е ниска от една страна, защото е екзотичен материал, от друга заради голямата му здравина и устойчивост на гниене. Ето защо, тиковото дърво се използва и за изработката на скари за душ-кабини.

Аксесоари за баня от дърво

Дървените аксесоари за баня също набират популярност, включително и в България. Най-често те са изработени от бамбук, което за разлика от тиковото дърво е много по-достъпен и съответно евтин материал. Освен това, обработката му е по-лесна и по тази причина е подходящ и за аксесоари за баня. Естетиката е безспорна и контрастира отлично със светли повърхности. Освен в класическите чаши за четки за зъби, дозатори за сапун и т.н., може да се намери дори решетка за вентилатор от дървен материал.

Мебели за баня от масивно дърво

Те са слабо популярни в България, тъй като стандартната българска баня е доста малка. Това често пъти означава директен контакт между вода и масив, което в комбинация с необходимата допълнителна обработка прави изделието изключително скъпо. Независимо от това дървото привнася много усещане за топлина и комфорт.

Мебели за баня с дървен фурнир

Големите и доказани производители като Roca предлагат мебели за баня, изработени от влагоустойчив MDF. В колекции като VICTORIA, MINI, NATURA, GAP и DEBBA, те могат да бъдат комбинирани с естествен дървен фурнир и така клиентите получават най-оптималния продукт – красив, безвреден, удобен за ползване. Най- популярни са фурнирите дъб, кедър, венге, избелен дъб, тека или комбинация на някои от тях с бял гланц или мат.

Мебели за баня, имитиращи дърво

PVC мебелите са предпочитани у нас, заради схващането, че са по-трайни и надеждни от MDF предложенията. Истината е, че всеки от материалите има своите предимства и недостатъци. PVC мебелите за баня могат да бъдат комбинирани с HPL покритие, имитиращо дърво и което е устойчиво на агресивната среда в баня без отделена душ-зона. Естествено не бива да се притеснявате от това, че повърхността им ще се намокри – тяхната водоустойчивост  е безкомпромисна и в същото време внасят уют в банята. Избор на покрития има – остава само да намерите онзи, който най-добре приляга на стила в помещението. Можете да допълните и с елементи от същия материал дори в зоната на душа – полици, ревизионен отвор, декоративни панели и т.н.

Гранитогрес и плочки тип „паркет“

Всички производители на теракот, гранитогрес и фаянс вече предлагат такива модели. Възможността за избор на шарки, цветови нюанси и форми е практически неограничена. Това дава огромна свобода на дизайнери, архитекти и потребители да ги комбинират по много начини. Подредба тип „рибена кост“ , паркет или хексагони – вариантите са безброй. При направено цялостно обзавеждане за дома, където предварително са заложени цветовите решения и са избрани материалите, преходът между отделните зони в жилището може да стане плавно, като паркет и гранитогрес  например да са в контакт на повече от едно място – дневна, кухня, баня, мокро помещение, а мебелите от изброените помещения да изпълват интериора с елегантност и стил.

При новите суровини, които се влагат в производството на продукти за обзавеждане, можете смело да създавате решения за своя дом или офис, като разчитате на дългия живот на елементите, особено  когато са от реномирани производители като LAUFEN, ROCA, GEBERIT, GROHE, PAMESA, BALDOCER, DANIEL и т.н/– това е причината да не получите най-ниската цена, но после продължително да се наслаждавате на създаденото от Вас.

Свързани продукти

Мебели ъглови GIRALDA комплект

Мебели ъглови GIRALDA комплект

Ъглов мебел с умивалник GIRALDA за стенен монтаж. Предлага се в цвят - мадейра. Горната част е комбинация от шкаф с огледало. Комплектът включва извит кърподържач, който се монтира на умивалника. Прои..

2,160.00лв. 4,047.60лв.
Без данък: 1,800.00лв.

Мебел за баня с мивка HN 60 см

Мебел за баня с мивка HN 60 см

Водоустойчив PVC/ПВЦ мебел за баня с италиански умивалник на ISVEA Bagno и ширина от 60 см. Изисква допълнително оборудване със смесител и сифон. Предлага се с две чекмеджета с различен размер и механ..

632.40лв. 680.00лв.
Без данък: 527.00лв.

Мебел за баня с умивалник STRATUM 130  двоен умивалник

Мебел за баня с умивалник STRATUM 130 двоен умивалник

Мебел за баня - двоен умивалник STRATUM, разработен от Roca  в стенен вариант. Предлага се в следните цветове: бял гланц,  дъб и орех.STRATUM е екипиран с Bluetooth говорители, вътре..

5,787.60лв.
Без данък: 4,823.00лв.

Victoria Basic Реверсивна колона за баня цвят кедър

Victoria Basic Реверсивна колона за баня цвят кедър

Реверсивна колона Victoria Basic Unik - цвят венге Unik ROCA Victoria Basic . Предлага се в още два цвята: бял гланц и бреза..

288.00лв.
Без данък: 240.00лв.

Debba 50 / 37  компактен мебел за баня с умивалник с отвор в дясно

Debba 50 / 37 компактен мебел за баня с умивалник с отвор в дясно

Колекция мебели с малка дълбочина, за тясна баня. Debba 50 / 37 е компактен и елегантен вариант за банята, който оставя по-голямо място за съхранение на вещи, защото е окомплектован със специален сифо..

765.60лв.
Без данък: 638.00лв.

PRISMA UNIK  Мебел 1100 mm с 1 чекмедже и умивалник в ляво, бял/пепел

PRISMA UNIK Мебел 1100 mm с 1 чекмедже и умивалник в ляво, бял/пепел

Мебел за баня с 1 чекмедже и умивалник в ляво Roca Prisma Unik. Цвят - бял/пепел. Шкафът предлага и допълнително малко чекмедже за козметика.Характеристики:Дължина: 1100 mmШирочина: 460 mmВисочина: 45..

1,410.00лв.
Без данък: 1,175.00лв.

GAP колона реверсивна за баня цвят TEKA

GAP колона реверсивна за баня цвят TEKA

Ревърсивна колона с една врата с механизъм за плавно затваряне от колекцията GAP на испанския производител ROCA съчетаваща усдобство и естетичен дизайн. Изработката на тази серия осигурява несравнима ..

487.20лв.
Без данък: 406.00лв.

Prisma Unik базов модул с 2 чекмеджета 900mm и умивалник в ляво бял/пепел

Prisma Unik базов модул с 2 чекмеджета 900mm и умивалник в ляво бял/пепел

Предложение на Рока от колекция PRISMA  за мебел и умивалник с две чекмеджета. Предлага се в цвят бял гланц на челата на чекмеджетата и сив дървен фурнир на страниците. Има плавно затваряне на ..

1,620.00лв. 2,017.20лв.
Без данък: 1,350.00лв.

INSPIRA Мебел за умивалник върху плот 100 x 50 Дъб/тъмно стъкло

INSPIRA Мебел за умивалник върху плот 100 x 50 Дъб/тъмно стъкло

INSPIRA Мебел за умивалник върху плот, предлага семпъл и изчистен дизайн в три различни цвята, които подхождат идеално с елегантният порцелан от същата серия, за да направят Вашата баня ид..

2,582.40лв.
Без данък: 2,152.00лв.

VICTORIA-N Unik 800 мм, цвят - венге

VICTORIA-N Unik 800 мм, цвят - венге

Victoria-N Unik базов модул и умивалник с дължина 800 ммВид монтаж: За стенен монтаж,при желание на клиента се окомплектва допълнително с кракаМатериал / Умивалник: Порцеланов с 1 отвор за смесителна ..

675.00лв. 748.80лв.
Без данък: 562.50лв.

INSPIRA Мебел за умивалник върху плот 100 x 50 Дъб

INSPIRA Мебел за умивалник върху плот 100 x 50 Дъб

Roca INSPIRA мебел за умивалник върху плот, предлага семпъл и изчистен дизайн в три различни цвята, които подхождат идеално с елегантният порцелан от същата серия, за да направят Вашата баня идеално м..

2,493.60лв.
Без данък: 2,078.00лв.

RIGA мебел 100 см за баня стоящ с 3 чекмеджета

RIGA мебел 100 см за баня стоящ с 3 чекмеджета

Мебел за баня с фурнир  APALACHI на испанския производител BELLIZA , стоящ на пода. С три чекмеджета с плавно затваряне и с матова повърхност.Изработен от MDF , с елегантен порцеланов умивалник..

1,174.00лв.
Без данък: 978.33лв.

Debba Unik Compact Мебел за баня с 2 чекмеджета и умивалник 70

Debba Unik Compact Мебел за баня с 2 чекмеджета и умивалник 70

Колекция мебели за баня DEBBA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. DEBBA предоставя две разновидности –&nbs..

858.00лв.
Без данък: 715.00лв.

Roca ETNA 80 шкаф за баня с огледало, дъб верона

Roca ETNA 80 шкаф за баня с огледало, дъб верона

Шкаф за баня с огледало Roca ETNA с ширина от 80 см с включено LED осветление. Шкафът е с две вратички и регулируеми стъклени рафтчета. Механизмите на вратичките са на марката Blum, с плавно затваряне..

366.00лв. 408.00лв.
Без данък: 305.00лв.

Debba Pack Compact Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 80

Debba Pack Compact Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 80

Колекция мебели за баня DEBBA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. DEBBA предоставя две разновидности –&nbs..

1,395.48лв.
Без данък: 1,162.90лв.

Roca ETNA 100 шкаф за баня с огледало, дъб верона

Roca ETNA 100 шкаф за баня с огледало, дъб верона

Шкаф за баня с огледало Roca ETNA с ширина от 100 см с включено LED осветление. Шкафът е с три вратички и регулируеми стъклени рафтчета. Механизмите на вратичките са на марката Blum, с плавно затварян..

414.00лв. 468.00лв.
Без данък: 345.00лв.

Debba Pack Compact Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 70

Debba Pack Compact Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 70

Колекция мебели за баня DEBBA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. DEBBA предоставя две разновидности –&nbs..

1,138.68лв.
Без данък: 948.90лв.

Roca LAGO 60, мебел с умивалник, светъл дъб

Roca LAGO 60, мебел с умивалник, светъл дъб

Рока ЛАГО 60 е мебел за баня с умивалник с широчина от 60 см. Мебелите от тази серия са подходящи за вграждане в интериори, решени в скандинавски стил. Произведени са от влагоустойчиви материали и са ..

612.00лв. 727.20лв.
Без данък: 510.00лв.

Debba Pack Standard Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 60

Debba Pack Standard Мебел за баня с умивалник, огледало и аплик 60

Колекция мебели за баня DEBBA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. DEBBA предоставя две разновидности –&nbs..

1,216.32лв.
Без данък: 1,013.60лв.

PVC комплект мебели за баня MH 55

PVC комплект мебели за баня MH 55

Произведен в България, този комплект от мебели за баня е водоустойчив благодарение на използваните за производството му материали – PVC, покрит с пресован под високо налягане ламинат. Комплектът включ..

803.74лв. 860.00лв.
Без данък: 669.78лв.

Debba Мебел Модулна Колона

Debba Мебел Модулна Колона

Колекция мебели за баня DEBBA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. Модулната Колона на серията DEBBA с..

656.40лв.
Без данък: 547.00лв.

CUNEO мебел МДФ 70 см с умивалник ТЪМЕН ДЪБ

CUNEO мебел МДФ 70 см с умивалник ТЪМЕН ДЪБ

Мебел за баня в цвят ТЪМЕН ДЪБ на испанския производител BELLIZZA, с крепежни елементи за стенен монтаж. С две чекмеджета с плавно затваряне и с гланцова бяла повърхност на чекмеджетата. Размери 70/60..

676.80лв.
Без данък: 564.00лв.

Victoria Basic Unik Мебел за Баня с 2 чекмеджета и умивалник 100

Victoria Basic Unik Мебел за Баня с 2 чекмеджета и умивалник 100

Колекция мебели за баня VICTORIA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. Вариантът Unik включва мебел и у..

993.60лв.
Без данък: 828.00лв.

Victoria Basic Unik Мебел за Баня с 2 чекмеджета и умивалник 80

Victoria Basic Unik Мебел за Баня с 2 чекмеджета и умивалник 80

Колекция мебели за баня VICTORIA представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. Вариантът Unik включва мебел и у..

693.60лв.
Без данък: 578.00лв.

Victoria-N Unik Мебел за баня с 2 чекмеджета и умивалник 60

Victoria-N Unik Мебел за баня с 2 чекмеджета и умивалник 60

Колекция мебели за баня VICTORIA-N представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа. Вариантът Unik включва мебел и..

558.00лв. 627.60лв.
Без данък: 465.00лв.

Victoria-N Мебел Модулна Колона

Victoria-N Мебел Модулна Колона

Колекция мебели за баня VICTORIA-N представя нова гама решения на достъпни цени за да обновите Вашите санитарни помещения със стил и класа придавайки приятна, естествена атмосфера във В..

396.00лв. 438.00лв.
Без данък: 330.00лв.

MINI мебел с умивалник в цвят АРЕНА

MINI мебел с умивалник в цвят АРЕНА

MINI  е най-малкият по рзмери мебел, който Рока предлага за баня. Изпълнен е в матов цвят ARENA и е предназначен за стенен монтаж. Мебелът е влагоустойчив с 3 години гаранция от производителя..

315.60лв.
Без данък: 263.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]