Дизайнерски трендове в банята за 2021

Краят на 2020 г. още веднъж подчерта значението на хигиената във всеки дом и всяко обществено място. По тази причина архитектите и интериорните дизайнери по света все повече се спират на лесни за почистване, нископорести материали, както и антибактериални повърхности.

Умивалници за вграждане в мебел или плот

Този тип решения са модерни, но възможността да спестите пространство и да увеличите функционалността е особено актуална днес. Умивалниците за вграждане в мебел или плот са точно това. От една страна те са естетически издържани, от друга позволяват различни конфигурации. Най-добрата е комбинация от шкаф с умивалник, който покрива цялата широчина. Голямото предимство на умивалниците за вграждане в мебел или плот е лесното почистване.

Широкоформатни стенни плочки

Помахайте за сбогом на малките мозаечни плочки, ако търсите нови стенни плочки. Интериорните дизайнери смятат, че широкоформатните стенни плочки стават все по-популярни, защото изискват по-малко фуги. Това означава по-малко фуги за чистене и третиране с препарати, което пък е равно на по-здравословна среда.

Сюзън Цурфлу, дизайн директор в американско студио коментира, че единственото изключение от тази тенденция ще бъдат плочките тип „Метро“ заради модерния минимализъм, който излъчват.

Огледала с вградено осветление

3 от 4-ма (или 77%) клиенти в САЩ, които правят ремонт сменят и огледалата в банята. Най-популярни са моделите с вградено осветление, коментира Линда Ланг – старши дизайнер в студио Robern. Вграденото в огледалата осветление осигурява необходимото количество светлина без да допуска отблясъци. Простите форми и приковаващото погледа осветление се превръщат от функционален в декоративен елемент. Според Ланг, така огледалата изглежда, че „плуват“ в помещението, което е красив ефект.

Топли цветове

Интериорните дизайнери казват, че една от тенденциите в банята на 2021 г. ще бъдат топлите и живи цветове. Според тях, без значение от гамата, е важно да започваме и завършваме деня си в помещение, което носи визуална отмора и топлина. Цветните стенни плочки са изключително подходящи и постижими в нашите условия, освен това цветният санитарен порцелан навлиза все повече.

Смарт тоалетни

Умните тоалетни все още са екзотика на българския пазар, но истината е, че те набират все повече скорост, особено на фона на повишената нужда от лична хигиена. „По принцип тоалетните не са най-приятното нещо за почистване, но има няколко технологии, които правят живота по-лесен и удобен и то в дългосрочен план“ казва Джейми Голд в книгата си „Wellness by Design“. Смарт тоалетните, особено тези с безконтактно активиране означават по-малко докосване и по-малка възможност за разпространение на болестотворни вируси и бактерии. Тук се включват самопочистващите се бидета, бактерицидна светлина и безконтактните бутони.

Теракот и гранитогрес тип паркет

Дървото винаги внася уют, това е безспорно. То обаче е неподходящо за агресивната среда в банята и тоалетната. Тук на помощ идват теракот и гранитогрес тип паркет. „Керамичните и порцелановите плочки предлагат широк спектър от плюсове, включително устойчивост, хипоалергични характеристики, устойчивост на влага и бактерии, лесно почистване и поддръжка“, казва Сюзън Цурфлу. Според нея, плочките тип паркет ще набират по-голяма популярност през 2021 г., заради способността си да внесат уютна атмосфера и органичен стил.

Свързани продукти

DIVERTA 50 / 38 Умивалник за вграждане в плот

DIVERTA 50 / 38 Умивалник за вграждане в плот

Умивалник DIVERTA 50 / 38 е разработен за вграждане в или под плот. Без отвор за смесител. Модел с правоъгълна форма, гланциран от вътрешната и от външната страна, така че може да остане видим след..

416.40лв.
Без данък: 347.00лв.

MAIOLICA AQUA 11x 25 плочки за баня ROCA

MAIOLICA AQUA 11x 25 плочки за баня ROCA

Серията плочки за баня и кухня Maiolica на реномирания производител Roca грабва с ретро излъчване, изпълнено с висококачествена керамика и фини дантелени декорации. Преливащите цветове и водния ..

72.00лв. 78.80лв.
Без данък: 60.00лв.

Смарт стенна тоалетна Roca Inspira In-Wash

Смарт стенна тоалетна Roca Inspira In-Wash

Смарт тоалетна от колекция Inspira на испанската марка Roca. Тази тоалетна е без ръб, с хоризонтално оттичане и се монтира на стената като задължително се окомплектова със специална конструкция,..

3,992.40лв.
Без данък: 3,327.00лв.

Prisma Comfort 110/80 огледало за баня с лед осветление и противозъмъгляваща плака и сензор

Prisma Comfort 110/80 огледало за баня с лед осветление и противозъмъгляваща плака и сензор

Предложение на Рока за кристално огледало за баня от висок клас, оборудвано с противозамъгляваща плака и лед осветление в горната част на огледалото, което се активира посредством сензор.Красиво право..

943.20лв.
Без данък: 786.00лв.

Borneo Deck Fresno 19.5 x 120

Borneo Deck Fresno 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Deck Fresno са вдъхновени от природата, и имитират натурално дърво с внимателно подбрани земни и дървесинни тонове. Произведени от испанската фирма&..

121.70лв.
Без данък: 101.42лв.

Гранитогрес хексагонален SAWNWOOD BROWN 25 x 22

Гранитогрес хексагонален SAWNWOOD BROWN 25 x 22

SAWNWOOD BROWN 25 x 22 е матиран гранитогрес, чиито плочки са със шестоъгълна форма и с цветовия нюанс на дъба. Прекрасна имитация на дърво за декориране на стени или за поставяне на пода - идеалн..

52.80лв. 58.68лв.
Без данък: 44.00лв.

Теракота Articwood camel 20.5×61.5

Теракота Articwood camel 20.5×61.5

Теракота Articwood camel 20.5×61.5 на испанския производител STN CERAMICA е с елегантна повърхност имитация на дърво. Има дебелина от 9 мм и голяма здравина. С релеф срещу подхлъзване - плочите са п..

24.60лв.
Без данък: 20.50лв.

RUY OHTAKE  Onyx 375 x 375 x 175 mm Умивалник Върху Плот

RUY OHTAKE Onyx 375 x 375 x 175 mm Умивалник Върху Плот

Вдъхновен от морските вълни, постоянно променящата се линия на хоризонта и най-чистата форма на дизайн – яйцето, бразилския архитект Ruy Ohtake използва елементи от природата за да създаде колекция..

402.00лв.
Без данък: 335.00лв.

STYLE Огледало 80/60 с лед осветление и сензор за старт/стоп

STYLE Огледало 80/60 с лед осветление и сензор за старт/стоп

Кристално огледало с вградено лед осветление и сензор за включване/изключване на светлината. Удобно и стилно огледало с лесен монтаж на стената с 6мм дебелина на стъклото - напълно отговаря на своето ..

285.00лв.
Без данък: 237.50лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]