5 безценни съвета при обзавеждане на баня

Когато избирате обзавеждане за новата баня или пък при ремонт на вече съществуващата има няколко силно препоръчителни решения, които с времето спестяват много неудобства и проблеми. Тук са нашите 5 безценни съвета при обзавеждането на баня, които даваме на всички наши клиенти. Сега ги споделяме и в нашия блог.

Светли плочки за душ-зоната

Ако оформяте душ-пространството не с кабина, а с плочки (вече все по-често и параван) горещата ни препоръка е да изберете светъл нюанс. Причината е много проста – там се отлага най-много варовик, както и остатъци от измиващите агенти (сапун, душ-гел и т.н.). Това прави тъмните плочки много по-изискващи, в сравнение със светлите тонове.

По-големите плочки се поддържат по-лесно

Мястото, на което се събират най-много нечистотии в една баня са фугите и нишите. Това важи в пълна сила и за подовите и стенните плочки. По тази причина, широкоформатните плочки се препоръчват, доколкото изискват по-малко фуги, съответно и поддръжката им е по-лесна. Ако банята е малка, големите размери теракот може и да не са подходящи, но при стенните плочки големите формати почти винаги са удачен избор.

Душ-коритото с параван е за предпочитане

Все повече клиенти избират душ-зона, оформена с плочки, праг и параван. Когато консултираме такива клиенти винаги ги информираме, че душ-коритото е по-добрият вариант. Причината отново е по-лесната поддръжка, а липсата на праг при душ-паравана прави вероятността от битови инциденти драстично по-ниска. Цената на качествено порцеланово душ-корито в стандартен размер е повече от разумна - 80х80 или 90х90 см са около и под 200 лв.

Изберете малко по-скъпи смесители. Струват си

Причините за това са няколко. Луксозните смесители за баня са на първо място качествени. Качеството при един смесител се измерва с количеството материал (месинг), вложено в производството. Колкото по-тежък е един смесител, от толкова повече месинг е направен и толкова по-солиден ще бъде. На второ място е дизайнът – това са вещи, които ползваме всекидневно – прекрасно е, ако са красиви. На трето място е икономията на вода – качествените смесители са с тройни аератори, т.е. консумират по-малко вода. И на четвърто е комфортът на ползване – не е нужно стената да се тресе или да чувате неистов шум, когато развъртите кранчето на чешмата – това са неща, които оставихме в миналия век.

Тоалетните без ръб са силно препоръчителни

Причината е една единствена и тя е по-добрата хигиена. Много хора с нисък бюджет се спират на стандартните тоалетни с ръб, макар разликата в цената при някои колекции на Roca е около 40 лв. Истината е, че колкото и да се грижите за хигиената в банята и тоалетната, точно под ринга се чисти изключително трудно. Тоалетните без ръб, известни още като римлес тоалетни решават точно този проблем. Тук обаче е важно да изберете реномиран производител. Чували сме оплаквания за римлес тоалетни, които пръскат вода извън чинията, както и за такива, които не обливат 100% от площта. При положение, че една тоалетна има експлоатационен срок от десетина години е неразумно да харчите пари за нещо, което ще създава неприятности всеки ден.

Свързани продукти

INSPIRA ROUND Стенна тоалетна с капак с плавно затваряне Supralit - Промоция!

INSPIRA ROUND Стенна тоалетна с капак с плавно затваряне Supralit - Промоция!

Новата и гъвкава серия санитарен порцелан Inspira на Roca предлага три дизайнерски линии, така че винаги да можете да откриете най-доброто решение за идеалната баня. Inspira Round е с меки и кръгли фо..

774.00лв. 1,021.20лв.
Без данък: 645.00лв.

DEBBA ROUND Rimless Моноблок с долно захранване и седалка и капак плавно падане

DEBBA ROUND Rimless Моноблок с долно захранване и седалка и капак плавно падане

Моноблок с разстояние от стената, от колекция DEBBA на Roca. Тоалетната чиния е без ръб за лесно почистване и е с дължина 665 см.Казанчето е с долно захранване. В комплекта е включен седалка и капак п..

480.00лв. 522.00лв.
Без данък: 400.00лв.

THESIS смесител за умивалник с клапа

THESIS смесител за умивалник с клапа

THESIS  стоящ смесител за умивалник с клапа и меки връзки .Изпълнение в хром . Производител - Roca Испания ..

561.60лв.
Без данък: 468.00лв.

ITALIA Порцеланoво  душ-корито 90 /90 от санитарен порцелан

ITALIA Порцеланoво душ-корито 90 /90 от санитарен порцелан

Порцеланово поддушово корито ИТАЛИЯ 90/90 е нов продукт на ROCA - Испания. Изработено от санитарен порцелан с квадратна форма и противохлъзгащо подово покритие, то е. подходящо за всяка баня или зонат..

303.60лв.
Без данък: 253.00лв.

ANARA вграден смесител за умивалник

ANARA вграден смесител за умивалник

Anara са смесители от най-новото поколение на Рока. Предлагаме ви ги с гарантирано най-ниска цена, но без компромис в качеството и с традиционната 5-годишна гаранция от испанския производител. Смесите..

234.00лв. 276.00лв.
Без данък: 195.00лв.

NEXO стенна тоалетна без ръб с тънък капак плавно падане

NEXO стенна тоалетна без ръб с тънък капак плавно падане

Окачената тоалетна без ръб NEXO е окомплектована с тънка седалка и капак и с механизъм за плавно затваряне. С тази нова визия стенната толателна е иделно допълнение за всяка модерна баня. По повърхнос..

480.00лв. 525.60лв.
Без данък: 400.00лв.

Downtown Beige плочки 61,5 x 61,5 см

Downtown Beige плочки 61,5 x 61,5 см

Светло бежов теракот от колекция Downtown на Рока – Испания със сатенирано покритие. Плочките са с лазерно изрязани ръбове за постигането на перфектен монтаж и в същото време са с противоплъзгаща функ..

74.80лв.
Без данък: 62.33лв.

Claque Gris 80x80 гранитогрес от ROCA

Claque Gris 80x80 гранитогрес от ROCA

Подовата плочка от серията Claque на Рока разполага с предимствата на емайлирания порцелан, което я прави по-издръжлива и по-водонепропускваема в сравнение със стандартните керамични плочки. Плочката..

103.30лв.
Без данък: 86.08лв.

Derby Negro плочки на Roca за баня 80 х 80

Derby Negro плочки на Roca за баня 80 х 80

Roca Derby е колекция от много големи подови плочки, част от серията Concretes  на испанската марка.Здравата им гранитогресна структура позволява инсталиране както в търговски площи, така и в д..

96.40лв.
Без данък: 80.33лв.

Roma душ-корито 100 x 70

Roma душ-корито 100 x 70

Порцеланово душ корито Roma 100 x 70 е нов продукт на ROCA - Испания. Изработено от санитарен порцелан с правоъгълна форма и противохлъзгащо подово покритие, то е подходящо за всяка баня и душ зона.С ..

282.00лв.
Без данък: 235.00лв.

Bauedge M смесител за умивалник

Bauedge M смесител за умивалник

Grohe Bauedge S стоящ смесител за умивалник има икономичен режим на разход за вода. Елегантният и стилен дизайн на продукта го прави подходящ за всекиумивалник, а качеството е несравнимо...

246.84лв.
Без данък: 205.70лв.

HELIOS Свръхплоско душ корито от технически камък 100x90

HELIOS Свръхплоско душ корито от технически камък 100x90

HELIOS е колекция на Roca от свръхплоски душ-корита, произведени от STONEX® - здрав и устойчив технически камък, разработен от испанската марка с противоплъзгащ релеф и богат избор на цветове ( Ligh..

916.80лв.
Без данък: 764.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]