Огледалото в банята е най-важното в един дом, особено, ако жилището е малко и не разполага с други удобни места за инсталиране на голямо огледало. Но дори и да не е така, огледалото в банята остава едно от местата в жилището с голяма притегателна сила. Наглед обикновен продукт, при неговия избор има няколко важни съвета, които винаги споделяме с нашите клиенти.

Мога ли да сложа обикновено огледало в банята?

Можете, но ще сгрешите. Огледалата за баня се произвеждат по същата технология като стандартните, но за разлика от тях, те получават допълнително третиране със специални покрития, за да ги запечатат. Причината е агресивната среда в банята – висока влага и рязка промяна в температурите, която лесно може да разруши огледалното покритие, нанесено на  гърба на стъклото, което се нарича амалгама. Огледалата за баня на Roca например, извън кристалното стъкло са обработени със специален химичен мат по ръбовете, така че огледалната плака да се запази максимално дълго време. Това обуславя и тяхната по-висока цена в сравнение със стандартните аналози. Видимо разлика не може да бъде установена – просто тук работи името на производителя и гаранциите, които той предоставя за своите огледала.

Колко голямо трябва да е огледалото за баня?

За стандарт се приема ширината на умивалника или шкафът с мивка, над които то се монтира. Ние от Рокандо ООД предлагаме комплекти от мебел с умивалник и огледало от колекции Roca DEBBA Pack, VICTORIA-N както и от колекция Roca PRISMA. При тях, огледалата са в един размер с умивалника и шкафът под него. Огледалото за баня може и да е малко по тясно от мивката, като така се остави място за инсталацията на осветителни тела. Задължително е неговата височина да бъде съобразена с ръста на обитателите на жилището. Можете да си изберете и модел огледало, което не е комплект с мебела – такава е колекция LUNA на Roca, в която разнообразието от форма и размери на огледалата е голяма.

Каква форма и какъв монтаж са най-подходящи?

Интериорните дизайнери и архитектите съветват да се заложи на кръгло огледало, когато стената зад него има дизайнерски акцент (фуги, фризове, декори, контрастни плочки). Правоъгълното огледало е стандарт, като в зависимост от помещението може разположението му да бъде хоризонтално или вертикално.

Тук трябва да имате нещо много важно предвид – огледалото е прекрасна възможност да направите така, че едно малко пространство да изглежда съществено по-голямо.

По отношение на монтажа, огледалата за баня могат да бъдат окачени като картина например, могат да се залепят върху плочките, могат да се монтират и с крепежни елементи, каквито има за всяко огледало за баня на Roca. Напоследък се заражда и тенденция, при която огледалото за баня се „вгражда“ в стената и повърхността му е на едно ниво с плочките. Този метод изисква добро познаване на технологията за монтажа, защото после корекции или елементарна подмяна на огледалото не са възможни и са твърде трудоемки.

Огледало за баня с вградено LED осветление, противозамъгляваща плака и сензор

Това са основните „екстри“, с които можете да поръчате едно огледало за баня. LED осветлението може да е вградено зад огледалото, но може и да е изнесено в отделно осветително тяло, монтирано над огледалото (моделите Roca LUNA).

Противозамъгляващата плака е технология, при която повърхността на огледалото слабо се нагрява, така че изпаренията от топлата вода не замъгляват огледалото и то е готово за ползване, веднага след вземане на душ.

Сензорът за движение е друга удобна екстра, която активира осветлението на огледалото без докосване. Благодарение на него, имате светлина в момента, в който отворите вратата на банята.

Обикновено този висок клас луксозни огледала са снабдени със сензор за температурата в помещението и / или враден часовник.

Огледало за баня по поръчка

Много от нашите клиенти се спират на поръчково огледало за баня, произведено в България. Те са с добро качество и също имат необходимите защити за влажни помещения. Предимството при тях е, че (в зависимост от допълнителното оборудване) цената може да е по-ниска, отколкото при марковите предложения, но най-вече – формата и размерите могат да бъдат всякакви. Към това можем да добавим и възможността за декорации върху самото стъкло и това привлича определена категория потребители. В този случай можете да избирате как да включвате огледалото (с ключ или сензор), каква да е светлината (топла или студена), да има ли допълнително скрит контакт за включване на уреди (ел. четка за зъби, епилатор, самобръсначка и т.н.), да бъде ли огледалото с рамка или не, да има ли противозамъгляваща плака и т.н.

Възможностите са много, но най-важен остава отговора на въпроса какво можете да си позволите на място във вашето помещение, за да се превърне наистина то в една хубава баня.

Вижте нашите предложения за огледала за баня в наличност и по поръчка!

Свързани продукти

Prisma Comfort 130/80 см огледало за баня с лед осветление, противозъмъгляваща плака и сензор

Prisma Comfort 130/80 см огледало за баня с лед осветление, противозъмъгляваща плака и сензор

Предложение за кристално огледало от световния лидер в банята Roca. Оборудвано е със специално предпазно покритие, LED осветление и противозамъгляваща плака,които се активират чрез сензор. За 3-5 секу..

1,029.60лв.
Без данък: 858.00лв.

Prisma Comfort 110/80 огледало за баня с лед осветление и противозъмъгляваща плака и сензор

Prisma Comfort 110/80 огледало за баня с лед осветление и противозъмъгляваща плака и сензор

Предложение на Рока за кристално огледало за баня от висок клас, оборудвано с противозамъгляваща плака и лед осветление в горната част на огледалото, което се активира посредством сензор.Красиво право..

898.80лв.
Без данък: 749.00лв.

Prisma Basic 110/80 см огледало за баня с лед осветление

Prisma Basic 110/80 см огледало за баня с лед осветление

От колекция  PRISMA предлагаме огледало на Roca със специално изработено висококачествено покритие, устойчиво на влага. Огледалото е кристално , има  лед осветление интегрирано в горната..

636.00лв.
Без данък: 530.00лв.

Prisma Basic 80/80 см огледало за баня с лед осветление

Prisma Basic 80/80 см огледало за баня с лед осветление

Предложение на Рока - огледало със специално изработено висококачествено покритие на амалгамата с  лед осветление итегрирано в горната му част. Алуминиево покритие на рамката, крепежни елемен..

466.80лв.
Без данък: 389.00лв.

LUNA Огледало за баня с диаметър 75 см

LUNA Огледало за баня с диаметър 75 см

Кристално огледало ROCA LUNA 75 с кръгла форма. Специално обработено за влажни помещения с химичен мат. Кристалните огледала са по-устойчиви във времето в сравнение със стандартните аналози. Може да с..

312.00лв.
Без данък: 260.00лв.

LUNA Огледало за баня 100х90

LUNA Огледало за баня 100х90

Кристално огледало за баня Roca LUNA 100/90. Кристалните огледала са с по-устойчиво и надеждно стъкло в сравнение със стандартните модели.Размер - 100 x 90 см.Производител - Roca Испания..

403.20лв.
Без данък: 336.00лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]