5 предимства на плочките Roca

Вече повече от 100 години испанската компания Roca е сред световните лидери в обзавеждането за баня. Марката се наложи на много световни пазари с новаторски дух, високо качество и грабващ дизайн. От скоро, стенните и подови плочки на Roca (теракот, фаянс и гранитогрес) са част от продуктовото портфолио на Roca за България, а Рокандо ООД е сред дистрибуторите с колекции в наличност.

В тази публикация разказваме за предимствата на плочките Roca, които много от другите производители не могат да предложат.

    1.   Екологични

Испанската марка разработи системата GREENTILES, чрез която на всяка стъпка от производството на плочките се следи за качеството и дизайна на продукта, но също и за екологично безвредните процеси в производството.

Другата екологична технология на Roca се нарича TOP GREEN и при нея, до 80% от продуктите се създават от рециклирани материали.

    2.    Качество със сертификат

Като всеки производител, който защитава реномето си, Roca залага на отличното качество. Испанската марка потвърждава този факт със следните сертификати:       
•    ISO 14001
•    Bureau Veritas
•    Ecolabel
•    EMAS
 

    3.    Ректифицирани плочки

Ректифицираните плочки са изрязани с лазерен нож след отливането на плочката. Така се постигат максимално гладки ръбове, което позволява инсталация с минимални фуги. Така се избягва получаването на т.нар. фасет (заоблянето към ръбовете). При стандартните плочки е допустимо отклонение в размерите от 2% (стандарт на Roca), докато при ректифицираните плочки, това отклонение е 0.


    4.    Керамични и порцеланови плочки

Порцелановите плочки са вид керамични такива, като основната разлика между двете е това, че порцелановите са по-твърди и здрави в сравнение с останалите видове керамични плочки. Освен това, стенните и подови плочки от порцелан са защитени срещу замръзване и са абсолютно водонепропускливи (обикновено, плочките за баня имат малък коефицент на поглъщане на вода).


    5.    Избор на повърхност

Roca е една от малкото марки за плочки, които предлагат една и съща колекция с различни повърхности, които имат различен коефицент на сцепление. Стандартните плочки са подходящи за инсталация у дома, плочките в модификация Lapato са по-грапава повърхност, предлагаща повече сцепление и това ги прави подходящи за инсталация както в затворени, така и в отворени пространства. Модификация Estructurado е с грапава повърхност, подходяща за външна инсталация.

Свързани продукти

ARLETTE AQUA плочки на Roca за баня 21,4 х 61

ARLETTE AQUA плочки на Roca за баня 21,4 х 61

Едноцветните фаянсови плочки за баня се връщат на мода! Чистотата на цвета е основен акцент в новата колекция от плочки за баня на Roca. Arlette в цвят Aqua е с гланцирана повърхност в светло син цвят..

30.00лв. 44.50лв.
Без данък: 25.00лв.

BAHIA GRIS 25x70 ROCA плочки за баня

BAHIA GRIS 25x70 ROCA плочки за баня

Bahia е колекция от плочки за баня на Roca, която събира в себе си цветовете на морето, пясъка и морската пяна, за да създаде уютни интериори изпълнени с индивидуалност. Естественото усещане за..

45.20лв.
Без данък: 37.67лв.

Fabric Blanco 60 x 60 см плочки Roca

Fabric Blanco 60 x 60 см плочки Roca

Висок клас стенни и подови плочки Roca Fabric в бял цвят с матирана повърхност и лазерно изрязани ръбове за перфектно напасване. Структурата на плочката наподобява текстилна тъкан, като в същото време..

89.60лв.
Без данък: 74.67лв.

Downtown Beige плочки 61,5 x 61,5 см

Downtown Beige плочки 61,5 x 61,5 см

Светло бежов теракот от колекция Downtown на Рока – Испания със сатенирано покритие. Плочките са с лазерно изрязани ръбове за постигането на перфектен монтаж и в същото време са с противоплъзгаща функ..

74.80лв.
Без данък: 62.33лв.

BOULEVARD Beige 44,5x44,5 подови плочки Roca

BOULEVARD Beige 44,5x44,5 подови плочки Roca

Boulevard е колекция от стенни и подови плочки на испанската компания Roca. Тя комбинира симпатично ретро излъчване с изключително качество на изработка и ректифицирано рязане, така че плочките да мог..

33.60лв. 46.60лв.
Без данък: 28.00лв.

Claque Arena 80x80 гранитогрес от ROCA

Claque Arena 80x80 гранитогрес от ROCA

Подова плочка от серията Claque на Рока разполага с предимствата на емайлиран порцелан, което я прави по-издръжлива и по-водонепропускваема в сравнение със стандартните керамични плочки. Плочките са..

103.30лв.
Без данък: 86.08лв.

Colette Base Mosaico Vison 21,4 x 61 cm

Colette Base Mosaico Vison 21,4 x 61 cm

Стенни плочки Рока от серията Colette изпъкват с чара, и нежността си. Декоративните плочки Colette Base Mosaico Azul произведени от испанската фирма Рока, са идеални да трансформират дори и най-малки..

38.00лв. 51.00лв.
Без данък: 31.67лв.

Borneo Gris 19.5 x 120

Borneo Gris 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Gris са вдъхновени от природата, и имитират натурално дърво с внимателно подбрани земни и дървесинни тонове. Произведени от испанската фирма Ро..

104.00лв.
Без данък: 86.67лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]