Настоящите "Общи условия" уреждат отношенията между "РОКАНДО” ООД като собственик на електронния магазин rocando.bg от една страна и неговите потребители  на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на този домейн.

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на www.rocando.bg (с изключение на връзката към настроящите "Общи условия"), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия".

"РОКАНДО” ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. София, бул”Симеоновско шосе” N 1 и ЕИК по БУЛСТАТ: BG 130 356 658 .


РЕГИСТРАЦИЯ
За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в  rocando.bg стоки, е необходимо да предоставите съответната информация.
Тя включва, но не само, адресът за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. При регистрация е необходимо да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате телефонът за контакт и адресът за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия"" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.


ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ
Личните данни, които rocando.bg  получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката . “РОКАНДО” OОД гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

ПОРЪЧКА
Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, избраният начин на доставка и начин на плащане. След завършване на поръчката на посочения от Вас телефон или електронен адрес ще получите потвърждение със същата информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани от оператор със съобщение по електронната поща или телефон. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил, в случай, че направите регистрация.

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА
Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. "РОКАНДО” ООД  има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените в rocando.bg имаме правото да откажем поръчката и не дължим обезщетение на потребителя. "РОКАНДО” ООД  се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:
1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.
3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
4. Липса на телефон за контакт с потребителя.
При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ
1. Плащане при доставка с наложен платеж : при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.
2.Плащане по банков път: заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод според посочената в проформата фактура банкова сметка; при получаване на стоката не дължите плащане ако доставката е в района на София е на стойност над 700 лв за продукти в промоция и над 500 лв за продукти извън промоция.
3. Плащане можете да извършите в брой или чрез ПОС-устройство, ако изберете някой от посочените адреси на нашите зали като място за получаване на избраните продукти.

4.При онлайн поръчка над 300 лв задължително се изискват 50% аванс от сумата и тогава стоката се изпраща на клиента на посочения от него адрес, за да се избегне липсата на отговорност от негова страна при неявяване за получаване, даден грешен адрес или в случаите, когато телефонът не отговаря. Останалата сума се доплаща при куриера като наложен платеж. Разходи по доставка и връщане при неявяване на клиента са изцяло за негова сметка.


ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА
Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването/ фактурата/. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.


СПОРОВЕ И ЖАЛБИ
При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за кореспонденция адрес.


ГАРАНЦИЯ НА СТОКАТА
Всички стоки, предлагани в rocando.bg, са предоставени от официални производители или вносители и притежават всички необходими сертификати за съответствие, изисквани на нашия пазар. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]